ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΔΑΠΕΔΑ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΔΑΠΕΔΟ;

Είναι ένα δάπεδο υψηλών αντοχών που δημιουργήθηκε για να καλύψει απαιτήσεις εργασιακών ή οικιακών  χώρων στους οποίους υπάρχει συνεχής χρήση και αυξανόμενη φθορά.

Τα βιομηχανικά δάπεδα εφαρμόζονται σε βιομηχανίες, αποθήκες, εργοστάσια, χώρους στάθμευσης, πρατήρια βενζίνης και οπουδήποτε αλλού υπάρχει η ανάγκη αυξημένης κάλυψης και  προστασίας του δαπέδου με εξειδικευμένη τεχνική, έτσι ώστε να αντέχει ισχυρά φορτία που δημιουργούν μεγάλες πιέσεις.

Τα τελευταία χρόνια προτιμώνται ολοένα και από ιδιώτες για την διαμόρφωση κυρίως των εξωτερικών χώρων του σπιτιού, αλλά ακόμη και για την εσωτερική διακόσμηση μινιμαλιστικής αισθητικής.

 

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

1. ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ

Η ύπαρξη ενός δυνατού και υγιούς υποστρώματος είναι απαραίτητη, κυρίως όταν το δάπεδο αναμένεται να δεχθεί μεγάλα φορτία.

Εάν δεν υπάρχει, καλό είναι να δημιουργηθεί μια στρώση με θραυστό υλικό και κροκάλες και στη συνέχεια μια τελική στρώση με συμπιεσμένο 3Α.

 

2. ΠΛΕΓΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

Τοποθετείται δομικό πλέγμα ενίσχυσης Τ131 για ενίσχυση του σκυροδέματος.

 

3. ΙΝΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ

Διαστρώνεται σκυρόδεμα C20/25, οπλισμένο με ίνες πολυπροπυλενίου για αυξημένες μηχανικές αντοχές σε πάχος 10 εκ.

 

4. ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ

Γίνεται επίπαση με προαναμεμιγμένες κονίες που αποτελούνται από ειδικά διαβαθμισμένα χαλαζιακά αδρανή σε νωπό σκυρόδεμα με κατανάλωση 4-5 kg/m2 και ακολουθεί λείανση με μηχανικούς λειαντήρες (ελικόπτερα).

Το αποτέλεσμα είναι μια λεία, σκληρή και ανθεκτική επιφάνεια σε διάφορα χρώματα (συνήθως γκρι η κεραμιδί).

Στη συνέχεια γίνεται κοπή αρμών ανά 25 m2 και γέμισμα με κατάλληλο ελαστομερές υλικό (συνήθως πολυουρεθανική μαστίχα).

Σημαντική είναι η χρήση κατάλληλου ρευστοποιητή σκυροδέματος, ώστε να υπάρχει μεν εργασιμότητα για την λείανση χωρίς όμως επιβράδυνση πήξης που έχει σαν αποτέλεσμα η χρήση του μηχανικού λειαντήρα να δημιουργεί ανεπιθύμητα βαθουλώματα στην επιφάνεια του δαπέδου.

Στη συνέχεια για να αυξήσουμε τις χημικές και μηχανικές ιδιότητες του δαπέδου μπορεί να επιστρωθεί με εποξειδικά υλικά, τα οποία περιγράφονται σε ειδική ενότητα των υπηρεσιών μας (λινκ με την ενότητα εποξειδική βαφή).

 

TOP